YLEISLUENNOT KEVÄT 2018

Kaikki luennot pidetään opiston auditoriossa (Salpausselänkatu 38). Seuraa luentoja myös netin kautta: http://kouvola.adobeconnect.com/kansalaisopisto. Kirjautuminen on helppoa. Avaa linkki. Kirjaudu nimelläsi vieraana (Enter as a Guest) ja paina Enter Room. Odota luennon alkua. Kansalaisopiston luentotila avautuu puoli tuntia ennen varsinaisen luennon alkua. Adobe Connectin käyttö edellyttää Adobe Flash Player -ohjelman uusimman version asennusta. Käytännössä tämä on useimmilla tietokoneilla asennettuna.

MATKAILUA

Ke 17.1.2018 klo 18–19.30
Matkakokemuksia Pohjois-Koreasta
Pohjois-Korea on meille ehkä mystisin maa maailmassa eikä mystisyys ole Kim Jong Un’n aikana vähentynyt! Junamatka Pekingistä Pjongjangiin sekä tarkoin opastetut retket kaupungissa sekä esimerkiksi Koreoiden rajalle, ovat elämyksellisiä. Ennakkoluulot jalkautuvat, muuntuvat, mutta eivät katoa. Ei myöskään Pohjois-Korean hämmentävyys. Pekka Lehtonen kertoo sanoin ja kuvin syksyllä 2015 tekemästään mielenkiintoisesta matkasta Pohjois-Koreaan.

AIVOTERVEYSLUENNOT

Ti 13.2. klo 15–16.30
Muistisairaan ihmisen kohtaaminen TunteVa-toimintamallin keinoin.

Luennoimassa TunteVa®-kouluttaja Hillervo Pohjavirta, Tampereen Kaupunkilähetys ry

Ti 13.3.2018 klo 15–16.30
Muisti pettää, olisiko huollon aika?

Luennoimassa muistiluotsityöntekijä Paula Tommola, Kymenlaakson Muistiluotsi

Luentosarja järjestetään yhteistyössä Kouvolan seudun Muisti ry:n kanssa.

TIETOTEKNIIKAN LUENTOSARJA

Ke 14.2.18 klo 18–19.30
Tietokoneen käyttäjän tietoturva.
Mitä jokaisen kannettavan tai pöytätietokoneen käyttäjän on hyvä tietää tietoturvasta? Miten omaa laitetta ja tietoja voi suojata? Luennoitsija Kimmo Yli-Savola
Katso luennon tallenne tästä

Ke 21.2.18 klo 18–19.30
Miten saada älylaitteet hyötykäyttöön yrityksessä?
Luennoitsija Ari Saloranta (Datalaaki Oy)
Katso luennon tallenne tästä

Ke 7.3.18 klo 18–19.30
Mobiililaitteen tietoturva.
Mitä jokaisen älykännykän ja tabletin omistajan on hyvä tietää tietoturvasta? Luennoitsija Jarmo Saarela

Ke 14.3.18 klo 18–19.30
Helppokäyttöinen tietotekniikka.
Miten tietokoneen tai älylaitteen käyttöä voi tehdä helpommaksi? Miten mukauttaa laitetta ja tehdä siitä hieman käyttäjäystävällisempi? Luennoitsija Kimmo Yli-Savola

Ke 21.3.18. klo 18–19.30
Esineiden internet.
Yhä useammin autot, kodinkoneet, viihde-elektroniikka ja muut liitetään Internettiin. Onko kyseessä uhka vai mahdollisuus? Miten vaikutukset näkyvät arkipäivässä? Luennoitsija Jussi Mänttäri

 

KATSO MYÖS SYKSYN 2017 LUENTOTALLENTEITA

AIVOTERVEYTTÄ

PYSY PYSTYSSÄ MUISTISAIRAANAKIN! KÄYTÄNNÖN IDEOITA KAATUMISEN EHKÄISYYN! Luennoimassa kotihoidon hoitotyön vastaava Anne Heikkilä, Kouvolan kaupunki
Katso luennon tallenne tästä

KIRJALLISUUS SUOMALAISUUDEN LUOJANA
Himolukija, opettaja Ritva Sorvali valottaa tekstiesimerkein kirjailijoiden kuvaamaa Suomea ja suomalaisuutta eri vuosikymmeniltä.

SUOMENKIELISEN KIRJALLISUUDEN ALKU JA JUURI: Aleksis Kivi, Minna Canth, Juhani Aho, Eino Leino, L.Onerva, Maria Jotuni, Maiju Lassila ym.
Katso luennon tallenne tästä

ITSENÄISYYDEN ALKUVUOSIKYMMENET: Uuno Kailas, Saima Harmaja, Katri Vala, Mika Waltari sekä Olavi Paavolainen, Väinö Linna, Pentti Haanpää, Eeva Joenpelto, Eevä Kilpi ym.
Katso luennon tallenne tästä

1970-LUVULTA NYKYPÄIVÄÄN: Matti Yrjänä Joensuu, Anna-Leena Härkönen, Paavo Haavikko, Ilpo Tiihonen, Kari Hotakainen, Pirkko Saisio, Jari Tervo ym.
Katso luennon tallenne tästä

LÄÄKÄRIT ITSENÄISESSÄ SUOMESSA
Lääkäri Jouko Leppänen tarkastelee terveyden- ja sairaanhoitoa, terveys- ja sosiaalipolitiikkaa, lääkärintyötä ja lääkäriliiton toimintaa sekä lääkärien koulutusta 100 vuoden aikana lääkärin näkökulmasta.

LÄÄKÄRI, POTILAS JA SAIRAUS
Katso luennon tallenne tästä

LÄÄKÄRI JA YHTEISKUNTA
Katso luennon tallenne tästä

 

Kouvolan kansalaisopisto, Salpausselänkatu 38, 45100 KOUVOLA