YLEISLUENNOT SYKSY 2018

Kaikki luennot pidetään opiston auditoriossa (Salpausselänkatu 38). Seuraa luentoja myös netin kautta: http://kouvola.adobeconnect.com/kansalaisopisto. Kirjautuminen on helppoa. Avaa linkki. Kirjaudu nimelläsi vieraana (Enter as a Guest) ja paina Enter Room. Odota luennon alkua. Kansalaisopiston luentotila avautuu puoli tuntia ennen varsinaisen luennon alkua. Adobe Connectin käyttö edellyttää Adobe Flash Player -ohjelman uusimman version asennusta. Käytännössä tämä on useimmilla tietokoneilla asennettuna.

AIVOTERVEYSLUENNOT

KOTI, MUISTISAIRAUS JA MUUTOS – NÄKÖKULMIA YKSINASUVAN IHMISEN ARKEEN
Ke 19.9. klo 18–19.30

Luennoitsija Elisa Virkola, Ikäinstituutti.

TOTEUTUUKO TAHTONI TULEVAISUUDESSA?
ti 20.11. klo 15–16.30

Oikeudellisen ennakoinnin asiakirjat tulevaisuuden suunnittelu välineenä. Luennoitsija Muistiliiton juridinen asiantuntija

Luentosarja järjestetään yhteistyössä Kouvolan seudun Muisti ry:n kanssa.

TIETOTEKNIIKAN LUENTOSARJA

ÄLYLAITTEEN HANKINTA
ke 29.8. klo 13–14.30

Luennoitsija Kimmo Yli-Savola, paikalla myös paikallinen älylaitteiden jälleenmyyjä.

TIETOTEKNIIKKA MATKAN SUUNNITTELUN APUNA
ke 3.10. klo 18–19.30

Luennoitsija Katri Multala.

ESINEIDEN INTERNET – UHKA VAI MAHDOLLISUUS
ke 7.11. klo 18-19.30

Luennoitsija Jussi Mänttäri.

SYKSYN MUUT LUENNOT

RUNOUS SUOMALAISUUDEN LUOJANA
ke 10.10. klo 18–19.30
Himolukija, opettaja Ritva Sorvali valottaa tekstiesimerkein kirjailijoiden kuvaamaa Suomea ja runoutta eri vuosikymmeniltä. Suomalainen runous Aleksis Kivestä nykypäivään.

TUNTEIDEN OOPPERA- LUENTOSARJA
Lääkäri Jouko Leppänen tarkastelee Giacomo Puccinin monipuolista tuotantoa esimerkkien avulla.
ke 17.10. klo 18–19.30
ke 31.10. klo 18–19.30

ERILAISET JOULUT

Kansalaisopiston opettajat Margo Oll ja Ulf Tutken kertovat venäläisestä ja saksalaisesta jouluperinteestä. Tule kurkistamaan erilaisiin jouluperinteisiin eri kielialueilla!

pe 30.11. klo 18.00-19.30

KERHO X:N LUENNOT

Huomaa, että näitä luentoja ei voi seurata netin kautta

Su 23.9. klo 16.00 Kvanttifysiikasta energiahoitoihin
Mitä on energiahoidoissa välitettävä ”energia”? Toimivatko energiahoidot, ja jos toimivat, niin mihin? Mitä tiede voi sanoa energiahoidoista – vai voiko mitään? Mitä tutkimuksia on tehty energiahoitoihin liittyen? Luennoitsijana tohtori, fyysikko Johanna Blomqvist.

Su 7.10. klo 16.00 Äänen eheyttävä Voima
Äänellä on uskomattoman vahva vaikutus niin kehoomme kuin mieleemmekin. Tule kokemaan se itse - anna kristallikulhojen värähtelyiden kulkea kehossasi ja toistettavien mantra-äänteiden rauhoittaa ja tyhjentää mieltäsi. Mukana myös tuulikello-koshit, ääniraudat ja rumpu. Luennoitsijana hyvinvointivalmentaja Minna Ritari.

Su 18.11. klo 16.00 Qumranin tekstit
Kääröt löydettiin 1940-1950-luvuilla Qumranin luolista Kuolleenmeren luoteiskulmalta. Ne olivat kirjoitettu ajanlaskumme alun kahta puolta. Ne sisälsivät juutalaisia uskonnollisia tekstejä sekä Vanhan testamentin käsikirjoituksia. Löydöt ovat erittäin merkittäviä. Luennoitsijana professori Raija Sollamo.

Su 16.12. klo 16.00 Henkinen tehtäväsi maya-astrologian valossa

Voimamerkkisi eli maya-merkki, joka kertoo henkilökohtaisesta sielullisesta laadustasi. Tämä maya-voimamerkkisi antaa paljon yksityiskohtaista tietoa henkisestä tehtävästäsi uudella kultaisella aikakaudella. Saat tietää mitä sinä olet tullut tekemään tähän elämääsi. Luennoitsijana Päivi Kaskimäki.

 

 

Kouvolan kansalaisopisto, Salpausselänkatu 38, 45100 KOUVOLA