Opintomaksut ja maksukäytännöt

Syys- ja kevätlukukaudelta peritään erilliset kurssimaksut. Kunkin opintoryhmän kohdalla on mainittu kurssimaksu, jonka suuruus määräytyy pääasiassa kurssin pituuden mukaan. Kurssimaksun lisäksi opiskelusta saattaa aiheutua myös muita kuluja, esim. materiaalikustannuksia. Kurssimaksua ei palauteta, jos ryhmän opiskelu päättyy opiskelijoiden vähyyden vuoksi.

  • Internetissä ilmoittautuessa voi kurssimaksun maksaa heti verkkopankin kautta. Jos kurssimaksua ei maksa heti, lasku postitetaan ilmoittautumislomakkeeseen merkittyyn osoitteeseen. Lasku lähetetään myös toimistossa ja puhelimitse ilmoittautuville.
  • Jokaisen opiskelijan lasku on maksettava omalla viitenumerolla.
  • Kurssimaksun summaa ja viitettä ei saa muuttaa itse.
  • Opisto tukee kurssimaksuissa. Opetushallitukselta on saatu opintoseteliavustusta erityisryhmien opintojen tukemiseen. Rahoituksen turvin mm. ikääntyneille, maahanmuuttajille ja oppimisvaikeuksia kokeville suunnattujen kurssien maksuja on alennettu. Lisäksi työttömille jaetaan opintoseteleitä vapaavalintaisen kurssin maksuihin käytettäväksi. Lisätiedot täältä.

Kansalaisopiston laskutusta hoitaa Kunnan Taitoa Oy. Laskun lähettäjänä on Kouvolan kaupunki. Laskuttajan kanssa voi tehdä e-laskutussopimuksen.

Kouvolan kansalaisopisto, Salpausselänkatu 38, 45100 KOUVOLA